Grindeanu anunta ca e foarte suparat pe Guvernul Ciolos: Deficitul a fost depasit anul trecut. E inadmisibil!

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 22:50
776 citiri
Grindeanu anunta ca e foarte suparat pe Guvernul Ciolos: Deficitul a fost depasit anul trecut. E inadmisibil!
Foto: Captura Antena 3

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, luni seara, ca deficitul bugetar pe 2016 "a depasit 3%", fapt ce il nemultumeste foarte tare pentru ca, in opinia sa, guvernul Ciolos "nu a facut nimic".

Grindeanu s-a referit la datele prezentate luni de Eurostat, potrivit carora deficitul Romaniei a fost de 3%, la egalitate cu Marea Britanie, dupa Spania (4,5%) si Franta (3,4%).

"Ceea ce am primit azi ca si informatii legat de anul fiscal 2016 si de ceea ce ne spuneau domnii tehnocrati, acei apostoli ai austeritatii, ma face sa fiu foarte suparat. Rareori intru in aceast stare (...)

Conform Eurostat, deficitul bugetar al Romaniei pe 2016, apropo de ce ne spuneau acesti domni atunci cand am venit cu bugetul in Parlament, a depasit 3%", a spus seful Executivului la Antena 3, precizand ca pana acum a evitat sa vorbeasca despre "mostenirea grea".

Grindeanu spune ca acest lucru s-a intamplat "nefacand nimic, neluand niciun fel de masuri, nefacand investitii majore, nemarind pensii, salarii, neatragand fonduri europene, nefacand nimic in Romania, deficitul a fost depasit in anul 2016".

Premierul a calificat aceasta situatie ca fiind "extrem de grava". "Asta este rezultatul unei guvernari ca cea de anul trecut, tehnocrata, extrem de aplaudata de catre unii. Este inadmisibil!", a mai spus premierul, specificand ca datele i-au parvenitin seara aceasta.

Iata AICI raportul Eurostat la care se refera premierul.

Amintim ca datele publicate de Ministerul Finantelor la inceputul acestui an aratau ca Guvernul Ciolos a lasat Romania cu un deficit bugetar de 2,41% din PIB. ...citeste mai departe despre "Grindeanu anunta ca e foarte suparat pe Guvernul Ciolos: Deficitul a fost depasit anul trecut. E inadmisibil!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grindeanu deficit bugetar 2016, #Grindeanu deficit bugetar guvern Ciolos, #Grindeanu critici guvern Ciolos , #Stiri Macroeconomie