Grecii au nevoie doar in august de 24 de miliarde de euro ca sa nu inchida bancile

Duminica, 02 August 2015, ora 16:04
1064 citiri
Grecii au nevoie doar in august de 24 de miliarde de euro ca sa nu inchida bancile
Foto: Facebook / Alexis Tsipras

Grecia ar putea cere 24 de miliarde de euro intr-o prima transa din noul imprumut, in august, pentru a-si sustine bancile si a rambursa la termen o rata catre Banca Centrala Europana (BCE), scrie un ziar proguvernamental in editia de duminica, citat de Reuters in pagina electronica.

Atena negociaza, in prezent, cu Comisia Europeana (CE) si Fondul Monetar International (FMI) sa obtina un ajutor in valoare de pana la 86 miliarde de euro, al treilea din 2010 incoace.

Ziarul Avgi, apropiat Guvernului Syriza (extrema stanga), scrie ca autoritatile se asteapta sa incheie negocierile cu creditorii pana la jumatatea lui august.

Prima transa, de 24,36 miliarde de euro, va fi folosita pentru recapitalizarea initiala cu zece miliarde de euro a bancilor elene, pentru rambursarea unui credit de urgenta in valoare de 7,16 miliarde de euro, iar 3,2 miliarde de euro vor fi dati pe obligatiuni grecesti detinute de catre BCE ...citeste mai departe despre "Grecii au nevoie doar in august de 24 de miliarde de euro ca sa nu inchida bancile" pe Ziare.com

#Grecia ajutor UE, #Grecia imprumut UE, #Grecia recapitalizare banci , #Stiri Macroeconomie