Grecia vrea un "compromis cinstit" cu creditorii sai: Nu va asteptati sa capitulam fara conditii

Marti, 31 Martie 2015, ora 08:47
1264 citiri
Grecia vrea un "compromis cinstit" cu creditorii sai: Nu va asteptati sa capitulam fara conditii

Premierul elen Alexis Tsipras a afirmat luni ca incearca sa ajunga la "un compromis cinstit" cu creditorii tarii, insa fara sa fie dispus la orice concesie si apreciind in continuare ca este necesara o renegociere a datoriei Greciei.

"Cautam un compromis cinstit cu partenerii nostri. Dar sa nu va asteptati sa semnam o capitulare fara conditii. Pentru asta, suntem atacati fara mila, dar este si motivul pentru care societatea ne sprijina", a declarat seful stangii radicale de la tribuna parlamentului.

Guvernul condus de Alexis Tsipras avea programata luni seara o dezbatere in parlament pentru a face bilantul primului acord semnat pe 20 februarie intre Atena si creditorii sai si a evalua perspectivele acestuia. Punerea in aplicare a acordului, care prevede prelungirea timp de patru luni a imprumuturilor internationale, impune totodata guvernului sa prezinte o noua liste de reforme.

Prim-ministrul a afirmat ca a inaintat institutiilor creditoare o lista de reforme "reale" care vor ...citeste mai departe despre "Grecia vrea un "compromis cinstit" cu creditorii sai: Nu va asteptati sa capitulam fara conditii" pe Ziare.com

#Alexis Tsipras Grecia conditii, #Grecia condi ii reforma , #Stiri Macroeconomie