Grecia spune pas ultimatumului: Scenariul apocaliptic daca nu se ajunge la un compromis

Marti, 17 Februarie 2015, ora 15:52
1329 citiri

O noua runda de negocieri intre Grecia si creditorii sai a esuat, luni seara, astfel ca elenii au primit un ultimatum de care depinde soarta acestei tari, pe de o parte, si soarta Batranului Continent, pe de alta parte.

Ministrul olandez de Finante, Jeroen Dijsselbloem, care a prezidat intalnirea, a precizat ca, avand in vedere ca programul actual de finantare expira la finalul lunii, Atena trebuie sa ceara o extindere a acestuia.

Daca nu se ajunge la o intelegere la timp, atunci exista ingrijorari ca Grecia nu va mai primi bani de la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International, arata Sydney Morning Herald.

In consecinta, nu isi va putea plati datoriile, care ajung in acest an la 22 de miliarde de euro.

Fara acesti bani, bancile se vor prabusi, provocand o criza a creditarii care va lovi si alte natiuni europene. Grecia ar putea iesi din uniunea monetara si va fi nevoita sa foloseasca o noua moneda (sa o numim "noua drahma").

"Daca elenii ...citeste mai departe despre "Grecia spune pas ultimatumului: Scenariul apocaliptic daca nu se ajunge la un compromis" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia negocieri esuate, #Grecia zona euro, #iesire Grecia zona euro , #Stiri Macroeconomie