Grecia si Bulgaria anunta o cale ferata care va lega Marea Egee de Marea Neagra. Romania, posibil partener

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 08:34
1275 citiri
Grecia si Bulgaria anunta o cale ferata care va lega Marea Egee de Marea Neagra. Romania, posibil partener
Foto: Arhiva Pixabay

Premierul bulgar Boiko Borisov si omologul sau grec Alexis Tsipras au anuntat miercuri ca au stabilit planuri pentru construirea unei noi cai ferate care sa lege Marea Egee de Marea Neagra, ocolind Stramtoarea Bosfor congestionata de un trafic intens, la proiect putand sa se alature ulterior Serbia si Romania.

"Avem vointa de a face ca Balcanii sa avanseze", a declarat Alexis Tsipras in portul Kavala, situat in nordul Greciei, unde a semnat cu Borisov un memorandum privind acest proiect.

"Suntem pe cale sa deschidem noi rute comerciale care sa lege Marea Egee de Dunare si de Marea Neagra", a adaugat premierul elen in fata presei.

Acest proiect, aprobat de Uniunea Europeana, dar ale carui date de inceput si de finalizare nu sunt cunoscute, are ca scop legarea marilor porturi elene Salonic si Kavala de cele bulgare Burgas, Varna si Ruse.

Numai tronsonul grec ar costa circa patru miliarde de euro.

Sunt in derulare discutii pentru a atrage Serbia in acest proiect, precum si Romania intr-o etapa ulterioara, a precizat Borisov.

O intalnire intre cele patru state vizate va avea loc la Varna pe 3 octombrie, a mai spus premierul bulgar. ...citeste mai departe despre "Grecia si Bulgaria anunta o cale ferata care va lega Marea Egee de Marea Neagra. Romania, posibil partener" pe Ziare.com

#tren Marea Egee Marea Neagra, #Grecia Bulgaria tren Marea Neagra, #Romania cale ferata Marea Neagra , #Stiri Macroeconomie