Grecia flirteaza cu Rusia pentru a face Uniunea Europeana geloasa

Marti, 14 Iulie 2015, ora 08:04
993 citiri
Grecia flirteaza cu Rusia pentru a face Uniunea Europeana geloasa
Foto: Kremlin.ru

In ultimele saptamani, Grecia si Rusia au aratat ca exista o apropiere intre ele, pe fondul unor tensiuni cu Uniunea Europeana. Insa care au fost motivele pentru acest parteneriat de fatada?

Luna trecuta, Kremlinul a semnat un acord preliminar in valoare de 2,27 miliarde de dolari pentru a construi un gazoduct care va trece prin tara mediteraneana, iar premierul elen Alexis Tsipras a mers de doua ori in Rusia de cand a preluat conducerea Guvernului de la Atena, cu toate ca negocierile cu UE erau in plina desfasurare, aminteste Business Insider.

Unii analisti sunt de parere ca e doar un fel de flirt, iar motivele sunt geostrategice. E posibil ca cele doua tari sa se foloseasca una de alta pentru a obtine niste avantaje pe termen scurt.

Este Putin papusarul Greciei?

"Ambele parti au avut de castigat, prin niste miscari tactice cu un risc scazut", se arata intr-o analiza realizata de specialistii de la Wikistrat.

"Grecia a putut sa puna presiune pe UE in cadrul negocierilor ...citeste mai departe despre "Grecia flirteaza cu Rusia pentru a face Uniunea Europeana geloasa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia negocieri Rusia, #Tsipras intalniri Putin, #Grecia intelegeri Rusia, #Grecia relatii Rusia , #Stiri Macroeconomie