Grecia ataca: Daca nu ne garantati functionarea bancilor negati uniunea monetara

Duminica, 28 Iunie 2015, ora 18:27
1343 citiri

Ministrul grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, a declarat ca o uniune monetara care nu poate garanta functionarea bancilor reprezinta "o negare" a principiilor acesteia si a reiterat propunerea sa ca BCE sa plateasca banii datorati de Grecia FMI.

Intr-un interviu acordat BBC, Varoufakis a calificat drept "oribil" faptul ca s-a vorbit despre posibilitatea ca Banca Centrala Europeana sa decida ca nu mai acorda imprumuturi de urgenta bancilor elene.

In urma acestor zvonuri, BCE a anuntat duminica ca va mentine la nivelul stabilit vineri imprumuturile de urgenta pentru Grecia.

Grecii spera ca Merkel ii va salva: Ea detine cheia si speram ca o va folosi

Potrivit ministrului grec, Europa a esuat in datoria sa de a proteja uniunea monetara, a carei functionare, a spus el "este garantata de banca centrala".

"Acesta este un moment sumbru pentru Europa. Grecia a avut multe ore sumbre", a afirmat Varoufakis, cu doua zile inainte de expirarea termenului pana la care Grecia trebuie... citeste mai departe despre "Grecia ataca: Daca nu ne garantati functionarea bancilor negati uniunea monetara" pe Ziare.com

#Yanis Varoufakis bani banci Grecia, #Grecia iesire zona euro, #Grecia faliment banci , #Stiri Macroeconomie