Grecia are doua optiuni: Una dintre ele e haosul total

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 07:45
1138 citiri
Grecia are doua optiuni: Una dintre ele e haosul total

Mai e putin timp pana cand Grecia va fi nevoita sa isi achite o parte din datorii, asa ca exista unele voci care considera ca un default in afara sau in interiorul zonei euro ar fi cea mai buna solutie.

nsa, oricat de mediocru ar fi programul de asistenta financiara pentru eleni, o intelegere de orice fel e mai buna decat intrarea in faliment.

Profesorul Nicholas Economides, care preda economie la NYU Stern School of Business, arata ca noul guvern de la Atena a ratat sansa de a incheia un acord cu creditorii internationali, care ar fi putut fi mai bun decat cel stabilit de conducerea anterioara.

In editorialul publicat de CNBC, el sustine ca oportunitatea a trecut din doua motive: partidul de extrema stanga Syriza, care a castigat alegerile, nu avea pregatit un program care sa poata fi implementat imediat, iar liderii sai au preferat sa arunce cu sageti prin presa decat sa negocieze cu creditorii.

Mai mult, pe parcursul celor patru luni de negocieri, zona euro, Banca ...citeste mai departe despre "Grecia are doua optiuni: Una dintre ele e haosul total" pe Ziare.com

#Grecia scenarii, #Grecia iesire zona euro, #Grecia faliment, #Grecia faliment datorii , #Stiri Macroeconomie