Google trebuie sa plateasca taxe restante de 130 milioane de lire sterline, in Marea Britanie

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 17:45
1129 citiri
Google trebuie sa plateasca taxe restante de 130 milioane de lire sterline, in Marea Britanie
Foto: Arhiva Facebook/Google

Google a acceptat sa plateasca taxe in valoare de 130 de milioane de lire sterline (185 de milioane de dolari), in Marea Britanie, pentru perioada 2005-2015, ca urmare a unui "audit deschis" realizat asupra conturilor sale de catre autoritatile fiscale britanice.

Aceasta plata acopera datorii restante din anul 2005 si va fi facuta dupa sase ani de anchete realizate de reprezentantii Her Majesty's Revenue and Customs (HMRC), un departament al Guvernului Marii Britanii, care este responsabil, printre altele, de colectarea taxelor.

Google, in prezent parte a companiei americane Alphabet Inc, este una dintre companiile multinationale care au fost acuzate ca au apelat la diverse aranjamente fiscale pentru a evita plata taxelor in Marea Britanie, in ciuda faptului ca au incasat miliarde de lire sterline de pe aceasta piata.

Matt Brittin, seful Google Europe, a declarat, sambata, pentru BBC, ca Google va plati mai multe taxe in Marea Britanie. "Regulile se modifica la nivel ...citeste mai departe despre "Google trebuie sa plateasca taxe restante de 130 milioane de lire sterline, in Marea Britanie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google datorii taxe Marea Britanie , #Stiri Macroeconomie