Giurgiu Nav, scoasa la vanzare

Vineri, 16 Iulie 2004, ora 15:10
1182 citiri

Ultima societate mare inclusa in programul PSAL II, Giurgiu Nav, va fi scoasa la privatizare in urmatoarele doua saptamani.Cu un capital social de peste 131 de miliarde de lei, Giurgiu Nav are ca obiect principal de activitate transportul fluvial de marfuri si calatori. Vizitata recent de Mircea Ursache, societatea s-a reprofilat in timp doar pe transportul de calatori, avand in prezent patru nave de pasageri.

Cele mai importante sunt A"Steaua DunariiA" si A"Steaua DelteiA". In perspectiva, societatea va continua activitatea de reparatii de nave si va incerca obtinerea unor contracte ce vor avea ca obiect transportul de cereale.

In prezent, Giurgiu Nav are un grad de ocupare de 80%, iar in cadrul ei lucreaza peste 700 de muncitori. A"Daca asociatia salariatilor doreste sa se implice in procesul de privatizare, este bine venita, dar, din experienta noastra de pana acum, asocierea cu un investitor cu forta financiara, capabil sa investeasca in societate, este cea mai buna solutieA", a specificat Mircea Ursache, cu ocazia anuntului de lansare la privatizare al companiei.

Sursa: Jurnalul National