Germania pune in pericol restul Europei (Grafice)

Luni, 13 Aprilie 2015, ora 19:00
1335 citiri

Germania a inregistrat un surplus comercial important, care pune in pericol restul Europei, avertizeaza fostul presedinte al bancii centrale americane, Ben Bernanke.

Desi faptul ca cea mai mare economie de pe Batranul Continent vinde mai mult decat cumpara pare a fi o veste buna, de fapt, situatia este fix pe dos, arata Quartz.

Germania, coronita pentru investitiile in Romania

"Intr-o lume care inregistreaza o crestere lenta si se confrunta cu o cerree anemica, surplusul comercial al Germaniei este o problema. Cateva state membre ale zonei euro se afla intr-o recesiune adanca, au o rata a somajului ridicata si nu au spatiul fiscal necesar pentru a creste nivelul cheltuielilor sau pentru a reduce taxele, ca sa stimuleze cererea interna.

In ciuda semnalelor pozitive venite din SUA, cresterea este slabita atat in interiorul, cat si in afara zonei euro. Faptul ca Germania vinde mai mult decat cumpara de la vecinii sai si de alte tari din lume conduce la reducerea productiei si... citeste mai departe despre "Germania pune in pericol restul Europei (Grafice) " pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania pericol Europa, #Germania surplus comercial, #Germania probleme Europa , #Stiri Macroeconomie