Germania intoarce spatele Europei de Est pentru un proiect periculos derulat cu Rusia

Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 08:15
1316 citiri
Germania intoarce spatele Europei de Est pentru un proiect periculos derulat cu Rusia
Foto: Gazprom

Germania si-a castigat o reputatie buna dupa Al Doilea Razboi Mondial, insa ar putea sa si-o strice din cauza unui proiect controversat derulat impreuna cu Rusia.

Gazoductul Nord Stream 2 va transporta gaze naturale din tara condusa de Vladimir Putin catre statul al carui cancelar este Angela Merkel prin Marea Baltica.

Proiectul a atras critici dure, in special din partea statelor est-europene, arata Russia Today.

Compania ruseasca Gazprom detine 50 la suta din gazoduct, iar restul actiunilor sunt impartite in mod egal intre Royal Dutch Shell, E.ON, BASF, OMV si Engie.

In septembrie a fost semnata o intelegere pentru constructia a doua conducte, care vor transporta 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Cele doua tari mai au un proiect comun in domeniul energetic, Nord Stream.

Insa Washington Post arata, intr-un editorial semnat de Jim Hoagland, ca Germania ar putea avea multe de pierdut de pe urma noului gazoduct, in conditiile in care Rusia a devenit o piaza ...citeste mai departe despre "Germania intoarce spatele Europei de Est pentru un proiect periculos derulat cu Rusia" pe Ziare.com

#Germania gazoduct Rusia, #Germania gaze Rusia, #Germania Nord Stream Rusia, #Nord Stream 2 , #Stiri Macroeconomie