Germania incepe sa piarda stralucirea ei de mit al Europei

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 10:40
1197 citiri
Germania incepe sa piarda stralucirea ei de mit al Europei
Foto: Arhiva

Luni a fost confirmat oficial declinul Germaniei pe trimestrul II cu 0,2% din PIB, prevazut inca din 14 august. Germanii sunt sensibili la asemenea fenomene cu care nu prea sunt obisnuti, iar societatea a reactionat in consecinta.

Pilotii, mecanicii de locomotiva si brutarii au declarat greva, iar protestele par sa ia amploare. Pensionarii isi cer drepturi suplimentare, angajatii pretind salarii marite, dar este greu sa intelegi cum comenteaza multimea semnificatia scaderii bruste a Produlului Intern Brut, sub orice asteptari, comenteaza portalul 20 Minutes.

Potrivit unor voci, noua situatie ar putea impune o schimbare in politica interna a cancelarului Angela Merkel, presata de economisti, de sindicate si de politicienii europeni, interesati in cresterea salariilor germane.

O asemenea crestere ar reduce avantajul de competitivitate al Berlinului in raport cu alte tari din zona euro, care vad in asemenea masura o inviorare a pietii europene.

Pe de alta parte, specialistii ...citeste mai departe despre "Germania incepe sa piarda stralucirea ei de mit al Europei" pe Ziare.com

#recesiune Europa, #recesiune Germania, #Angela Merkel salarii Germania, #Ucraina criza economie UE , #Stiri Macroeconomie