Germania acuza SUA ca vor sa blocheze gazoductul Nord Stream 2: Europa va raspunde cu fermitate

Vineri, 18 Mai 2018, ora 12:43
1332 citiri
Germania acuza SUA ca vor sa blocheze gazoductul Nord Stream 2: Europa va raspunde cu fermitate
Foto: Facebook/Peter Altmaier

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, un colaborator apropiat al cancelarului Angela Merkel, acuza SUA ca vor sa blocheze constructia gazoductului Nord Stream 2 pentru a sustine exporturile proprii.

Altmaier a aparat proiectul Nord Stream 2, care este respins de majoritatea statelor est-europene si de Statele Unite, care sustin ca prin ocolirea Ucrainei gazoductul va mari controlul Rusiei asupra tarilor care depind de vanzarile rusesti de energie, arata Reuters.

Inaintea unui summit de vineri dintre cancelarul Angela Merkel si presedintele rus Vladimir Putin, Altmaier a spus ca Uniunea Europeana ar trebui sa garanteze ca Ucraina va continua sa beneficieze de comisioane de tranzit pentru gaze si dupa ce conducta Nord Stream 2 va fi construita pe sub Marea Baltica.

"Sunt in cautare de piete, putem intelege asta si le pot gasi cu usurinta aici. Dar gazele de sist sunt mai scumpe decat gazele livrate prin conducte, asa ca doar blocarea Nord Stream 2 nu va garanta exporturile", a spus Altmaier.

Acesta a adaugat ca Europa va raspunde cu fermitate la incercarile Statelor Unite de a-si plasa interesele proprii inaintea celor ale partenerilor.

"Statele Unite sunt prietenii si partenerii nostri si vrem sa aparam valorile noastre comune. Dar daca este America First si isi pun interesele proprii inaintea altora, atunci trebuie sa se astepte ca Europa isi va defini propriile interese si va lupta pentru ele", a avertizat Altmaier.

Departamentul de Stat avertizeaza: Gazoductul Nord Stream 2 va afecta stabilitatea Europei si va servi intereselor RusieiNord Stream 2: Arma politica a Rusiei?Gazoductul Nord Stream 2, ce leaga Rusia de Germania, e elefantul din camera UE ...citeste mai departe despre "Germania acuza SUA ca vor sa blocheze gazoductul Nord Stream 2: Europa va raspunde cu fermitate" pe Ziare.com

#ministru neamt SUA gazoduct, #Peter Altmaier ministru german , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune