Germania a avut profituri de circa 100 miliarde de euro de pe urma crizei din Grecia

Marti, 11 August 2015, ora 07:32
1230 citiri
Germania a avut profituri de circa 100 miliarde de euro de pe urma crizei din Grecia
Foto: Arhiva Ziare.com

Germania, care a avut o atitudine intransigenta fata de Grecia, a obtinut profituri in valoare de aproximativ 100 de miliarde de euro in contextul crizei economico-financiare elene, releva un studiu.

Suma reprezinta bani pe care Germania i-a obtinut prin vanzarea de obligatiuni guvernamentale, in contextul in care investitorii cautau active pe care sa le achizitioneze in zone sigure din punct de vedere financiar.

"Germania a beneficiat in mod clar de pe urma crizei, in contextul in care profiturile vor depasi oricum costurile, chiar si daca Grecia va fi in incapacitatea de a-si achita datoriile", explica Institutul pentru Studii Economice din Leibniz in studiul citat de AFP.

"De fiecare data cand pietele financiare se confruntau cu perspective sumbre privind situatia Greciei, Germania reducea dobanzile la obligatiunile guvernamentale; atunci cand vestile erau mai bune, dobanzile obligatiunilor cresteau", explica analistii Institutului pentru Studii Economice din ...citeste mai departe despre "Germania a avut profituri de circa 100 miliarde de euro de pe urma crizei din Grecia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania profit criza Grecia, #Germania Grecia criza studiu, #Germania Grecia obligatiuni , #Stiri Macroeconomie