GAZETA WYBORCZA: Pesta porcina in Romania

Luni, 10 Septembrie 2007, ora 12:21
1027 citiri

GAZETA WYBORCZA (Polonia), 7 septembrie 2007 - Circa 50.000 de porci bolnavi de pesta au fost sacrificati de firma americana Smithfield Foods Inc. in cele trei ferme ale sale in judetul Timis, din vestul Romaniei.

Fermele vor fi dezinfectate. Vor ramane goale 30 de zile, ceea ce va permite certitudinea ca virusul a fost lichidat.
Imediat dupa descoperirea primei surse a bolii la inceputul lui august, firma Smithfield a luat masuri in scopul limitarii raspandirii virusului.

Smithfield Foods Inc. cu centrala in Virginia este una din cele mai mari firme din lume producatoare de carne de porc. Incepand din anul 2004, firma a infiintat in Romania 33 ferme de ingrasare a porcilor, din care 25 in judetul Timis. In vestul Romaniei, unde a investit 1,1 miliarde dolari, este cel mai mare producator de carne de porc.

Pesta este o boala grava a porcilor provocata de un virus, dar nu se transmite la om.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.