Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Gaura" de la pensii depaseste in premiera 4 miliarde de euro - Solutiile pe termen lung

"Gaura" de la pensii depaseste in premiera 4 miliarde de euro - Solutiile pe termen lung
In ultimii zece ani, bugetul asigurarilor sociale, cel din care se platesc pensiile, a trecut de la un excedent de aproape 10% in raport cu contributiile achitate de catre salariati la un deficit ceva mai mare de 50% din aceste contributii.

Simultan, pensiile acordate au trecut de la situatia in care ar fi trebuit sa fie cu 10% mai mari decat cele platite efectiv la cea in care sunt subventionate puternic de la bugetul de stat pentru a ajunge cu 50% mai mari decat ar rezulta din simpla redistribuire a banilor dinspre salariati catre pensionari.


Sursa: cursdeguvernare.ro

In 2016 deficitul la pensii ar putea "inghiti" deficitul bugetar aflat la limita

Dupa ce a atacat pragul de 40% surplus stabilit strict arbitrar (fara legatura cu activitatea economica si cu modificarile de fiscalitate) in 2011, procentajul sporului de venituri pentru pensionari stabilit politic a mai fost temperat pana in 2013, pentru ca in perioada 2014 - 2015 sa revina in forta si sa urce la un ...citeste mai departe despre ""Gaura" de la pensii depaseste in premiera 4 miliarde de euro - Solutiile pe termen lung" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1210 ori