Furtuna in economia globala: Este pregatita Romania sa tina piept "inghetului" financiar?

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 12:51
1456 citiri
Furtuna in economia globala: Este pregatita Romania sa tina piept "inghetului" financiar?
Foto: Arhiva Ziare.com

In ce masura economia romaneasca este pregatita pentru o schimbare brusca in atmosfera economica? Suntem pregatiti pentru "inghetul" financiar?

Pe hartie, situatia macroeconomica a Romaniei arata destul de bine. Avem un ritm de crestere economica de peste 3%, o majorare a salariilor, o moneda nationala destul de stabila. Mai mult, am platit datoria catre Fondul Monetar International luata in vremurile tulburi din 2009.

Insa situatia "din teren" este diferita, sustin analistii firmei KeysFin, care ofera servicii de business information si credit management dedicate mediului de afaceri.

Criza va macina lumea in 2016? Cine pierde, cine castiga si cum se va descurca leul

"Statisticile pot fi insa inselatoare, precum vremurile in care traim. Performantele economice generale ascund o dezvoltare inegala a economiei, cu un puternic accent pe comert si cu un declin in sectorul de productie, dublata de o polarizare tot mai accentuata la nivel geografic", se arata in analiza KeysFin... citeste mai departe despre "Furtuna in economia globala: Este pregatita Romania sa tina piept "inghetului" financiar?" pe Ziare.com

#prognoze economie Romania, #Romania probleme economie, #Romania economie previziuni , #Stiri Macroeconomie