Franta mizeaza totul pe austeritate - taie din bugete si creste din taxe

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 12:17
887 citiri
Franta mizeaza totul pe austeritate - taie din bugete si creste din taxe
Foto: La Tribune

Franta este hotarata sa reduca din cheltuielile publice 21 de miliarde de euro, dupa cum a declarat ministrul francez al Finantelor, Michel Sapin.

In prezent, Franta considera ca iesira din impas a economiei este apasarea tot mai tare pe pedala austeritatii si strangerea surubului, la care angajatii de orice fel trebuie sa faca fata.

Printre masuri, se vorbeste de cresterea redeventelor TV, o taxa de 2 eurocenti pe litrul de motorina, punerea in vanzare a unor active de stat in valoare de 4 miliarde de euro si o reducere a cheltuielilor publice la 56,1% din PIB in 2015, fata de 56,5% din PIB in 2014, scrie La Tribune.

Cresterea redeventelor TV va fi suportata, fireste, de catre societatile de profil, dar inerent va fi resmtita si de populatie, pe umerii careia cade o taxa TV lunara de 136 euro in Franta continentala si de 86 euro in teritoriile "de peste mari" (care au un regim special).

O parte din aceste incasari vor reveni postului national de televiziune TV5 Monde, care ...citeste mai departe despre "Franta mizeaza totul pe austeritate - taie din bugete si creste din taxe" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#franta austeritate, #Franta taxe, #Franta locuri de munca, #Franta motorina pret , #Stiri Macroeconomie