Formarea angajaților din energie ajunge pe mâna ”Prințesei cartofilor”. ”Este unul dintre modurile de a căpușa statul român”

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 22:29
802 citiri
Formarea angajaților din energie ajunge pe mâna ”Prințesei cartofilor”. ”Este unul dintre modurile de a căpușa statul român”
Mara Mareș este fiica consilierului judeţean Brașov, PNL-istul Ioan Mareş FOTO Arhivă

Ministerul Energiei a achiziționat prin atribuire directă serviciul de formare profesională a angajaților din domeniul energiei.

Potrivit SEAP, ministerul Energiei a achiziționat, în luna iulie, prin atribuire directă, servicii de formare profesională în valoare de peste 45.000 de euro de la firma Formenerg SA.

Cum se fac cursurile de formare profesională la stat

De fapt Formenerg – S.A. este o societate pe acțiuni deținute în procent de 100% de Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”Transelectrica” – S.A.

În trecut, Ziare.com a mai scris despre Formenerg, companie înființată de Transelectrica SA în 2001, prin externalizarea activității Sucursalei de Formare şi Perfecţionare a Personalului din Sectorul Energetic. Cu această ocazie s-au creat și noi locuri pentru a hrăni mai multe guri politice.

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei spune că această firmă este foarte ”dubioasă” și că aceasta este o metodă de a sifona fonduri europene.

”Este o firmă foarte dubioasă. Eu am întâlnit-o foarte des la Ministerul Economiei”, a spus deputatul Claudiu Năsui pentru Ziare.com.

”Este un mod de a sifona fonduri europene. Ei au foarte multe proiecte pe fonduri europene pentru creștere a capacității administrative. Se numesc SIPOCA, o denumire pompoasă prin care promit că digitalizează administrația, modernizează, debirocratizează, etc. De fapt se duc la mare, vara, câte 100 de oameni în tranșe de câte 20 sau au alte astfel de activități și acest Formenerg beneficiază de acei bani.

De fapt este unul dintre modurile prin care se poate căpușa statul român, prin genul acesta de companii care au clienți numai în instituțiile publice care pretind că fac cursuri”, a mai spus Claudiu Năsui.

Cine conduce firma care îi formează profesional pe energeticienii din România

Formenerg este condusă de Lucian Bica, șef cabinet la biroul parlamentar al deputatei PNL Monica Anisie.

Singurul lui interes, conform propriei declarații, este masoneria fiind membru în Asociația Marea Lojă Națională din România.

În 2020, Bică a candidat la consiliul local sector 2 din partea PNL, iar în 2021 a fost ales vicepreședinte pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare rurală, în cadrul organizației PNL Sector 2.

Daniel Sindilă este președintele CA al Formenerg. El ocupă funcția de secretar general adjunct al PN ...citeste mai departe despre "Formarea angajaților din energie ajunge pe mâna ”Prințesei cartofilor”. ”Este unul dintre modurile de a căpușa statul român”" pe Ziare.com

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#Mara Mares formenerg, #contract ministerul energiei, #formare profesionala, #bani publici , #Stiri Macroeconomie