Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ASF: Activele totale ale fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu o treime la finalul primului trimestru, depasind 80 miliarde de lei

ASF: Activele totale ale fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu o treime la finalul primului trimestru, depasind 80 miliarde de lei
Fondurile de pensii private obligatorii au inregistrat o crestere cu o treime a activelor totale, la finalul primului trimestru al anului 2021, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel pragul de 80 miliarde de lei, a anuntat marti Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"La finalul primului trimestru al anului 2021, fondurile de pensii private obligatorii au inregistrat o crestere cu o treime a activelor totale, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel pragul de 80 miliarde de lei", arata ASF.

Piata pensiilor private a evoluat pozitiv pe tot parcursul functionarii sale, reusind sa depaseasca episoadele de volatilitate intalnite de-a lungul anilor, avand la finalul anului trecut si cea mai mare pondere in PIB din cadrul pietelor financiare nebancare, de aproximativ 7,5%.

"Fondurile de pensii private obligatorii au in continuare o evolutie solida, un lucru remarcabil, avand in vedere ca traversam o perioada mai putin favorabila din punct de vedere economic. Ritmul de crestere sustinut confirma stabilitatea si rezilienta sistemului de pensii private, precum si capacitatea acestuia de a se dezvolta si a genera beneficii pe termen lung participantilor.

Majoritatea covarsitoare a participantilor este insa alocata aleatoriu. O mai buna informare si o cat mai corecta cunoastere a pietei pensiilor private va oferi sansa celor care contribuie la aceste fonduri sa ia decizii nu doar responsabile, ci si care corespund pe deplin intereselor lor", a declarat presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu. ...citeste mai departe despre "ASF: Activele totale ale fondurilor de pensii private obligatorii au crescut cu o treime la finalul primului trimestru, depasind 80 miliarde de lei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 436 ori
Citeste mai multe desprepensii private crestere miliarde