FMI, reactie la anuntul lui Ponta privind un nou acord. Ce spune Fondul despre plata datoriei

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 13:06
1597 citiri
FMI, reactie la anuntul lui Ponta privind un nou acord. Ce spune Fondul despre plata datoriei
Foto: IMF/site

Romania trebuie sa solicite Fondului Monetar International (FMI) negocierea unui nou acord, in cazul in care doreste acest lucru, si apoi se va analiza tipul de acord care se poate incheia, a declarat joi reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, la un eveniment pe teme financiar-bancare.

"Trebuie sa primim o solicitare, si apoi vom discuta cu Guvernul toate optiunile posibile", a explicat Tolosa, precizand ca o astfel de solicitare nu a fost inca primita de institutia financiara internationala.

Ponta: Nu mai avem datorii la FMI. Eventual, facem un acord preventiv

Referitor la misiunea tehnica a FMI la Bucuresti din octombrie, reprezentantul institutiei a spus ca nu va fi o misiune de evaluare ci una tehnica cu privire la bugetul pe 2016.

Tolosa a confirmat si declaratiile premierului Victor Ponta cu privire la faptul ca Guvernul Romaniei si-a achitat integral datoria catre FMI. "Romania are doua categorii de datorii catre FMI. O parte trebuie... citeste mai departe despre "FMI, reactie la anuntul lui Ponta privind un nou acord. Ce spune Fondul despre plata datoriei" pe Ziare.com

#FMI nou acord Romania Ponta, #FMI plata datorie Romania, #BNR plata datorie FMI , #Stiri Macroeconomie