FMI, ingrijorat de introducerea pensiilor speciale ale parlamentarilor: O povara fiscala

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 19:29
756 citiri
FMI, ingrijorat de introducerea pensiilor speciale ale parlamentarilor: O povara fiscala
Foto: Arhiva Ziare.com

FMI este ingrijorat de reintroducerea unor privilegii privind pensiile speciale, care in trecut au fost o povara fiscala semnificativa, a declarat reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, referindu-se la proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

"In trecut, pensiile speciale au fost o povara fiscala semnificativa pentru Romania. Eliminarea unor astfel de regimuri cu peste patru ani in urma a reprezentat un pas important spre restabilirea viabilitatii sistemului de securitate sociala. Vedem cu ingrijorare restaurarea treptata a acestor privilegii si o compromitere a reformelor care au imbunatatit finantele publice", afirma Tolosa, intr-o declaratie remisa Mediafax.

Parlamentarii si-au votat pensii speciale - vor primi in plus pana la 4.600 lei

Legislativul a aprobat marti cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "impotriva" si doua abtineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Reprezentantii PNL au sustinut respingerea acestui proiect, in ...citeste mai departe despre "FMI, ingrijorat de introducerea pensiilor speciale ale parlamentarilor: O povara fiscala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii speciale parlamentari, #pensii parlamentari FMI , #Stiri Macroeconomie