FMI: Grecia ar putea avea nevoie de o finantare mai mare decat a estimat Fondul

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 11:23
1085 citiri
FMI: Grecia ar putea avea nevoie de o finantare mai mare decat a estimat Fondul
Foto: Flickr/ International Monetary Fund

Grecia ar putea avea nevoie de o relaxare a datoriilor si o finantare mai mare decat a estimat FMI acum o saptamana, a afirmat joi economistul sef al institutiei, Olivier Blanchard, in comentarii care pot complica mai mult eforturile tarii de obtinere a unui nou program de sustinere.

"Credem ca evolutiile actuale ar putea implica o finantare mai mare, cel putin pentru sustinerea bancilor si o restructurare mai mare a datoriilor decat estimam in raport", a afirmat Blanchard intr-o postare pe blog, relateaza MarketWatch.

Intr-un raport publicat saptamana trecuta se arata ca Grecia ar avea nevoie de un nou ajutor de peste 60 de miliarde de euro, pentru acoperirea necesarului de finantare, precum si de o relaxare a termenilor de rambursare a datoriilor prin extinderea maturitatilor, relateaza MarketWatch.

Raportul a fost pregatit inainte de convocarea referendumului de catre autoritatile elene, decizie care a necesitat introducerea controlului capitalului.

Statul elen mai ...citeste mai departe despre "FMI: Grecia ar putea avea nevoie de o finantare mai mare decat a estimat Fondul" pe Ziare.com

#FMI bani Grecia, #FMI datorie Grecia , #Stiri Macroeconomie