Florin Citu spune ca rectificarea bugetara este ilegala

Luni, 12 August 2019, ora 10:36
1078 citiri
Florin Citu spune ca rectificarea bugetara este ilegala
Foto: Arhiva Facebook/ Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu a declarat, luni, ca rectificarea bugetara care urmeaza sa fie adoptata de Executiv in sedinta de azi este ilegala.

Citu sustine ca aceasta incalca legea responsabilitatii fiscal-bugetare si legea bugetului, cerand totodata presedintelui Curtii de Conturi "sa-si faca datoria".

"Este din punctul meu de vedere o rectificare care incalca legile in vigoare, deci o rectificare ilegala. In primul rand, legea responsabilitatii fiscal-bugetare spune foarte clar la articolul 15 ca rectificarile bugetare se bazeaza pe concluziile raportului semestrial privind situatia economica si bugetara publicata. Daca ne ducem la raport, vedem ca avem o situatie ingrozitoare la venituri si in ceea ce priveste deficitul.

In primul rand, la venituri avem o gaura de noua miliarde de lei, fata de ce era programat, iar deficitul bugetar este mai mare decat cel care a fost aprobat prin legea bugetului in Parlament (...) . In aceste conditii, este ilegal sa ai o rectificare bugetara pozitiva", a afirmat Florin Citu pentru RFI Romania.

De asemenea, liberalul adauga ca rectificarea incalca si legea bugetului, "pentru ca nu era permis ca deficitul bugetar sa fie mai mare decat cel care a fost aprobat in legea bugetului de stat. Trebuia sa se faca corectiile inainte sa avem aceasta rectificare".

El a mai spus ca va cere o ancheta parlamentara pentru rectificarea bugetara.

Precizam ca Guvernul va adopta, in sedinta de azi, cele doua proiecte de ordonanta pentru rectificarea bugetului de stat si a asigurarilor sociale de stat pe 2019.

Citeste mai multe despre Florin Citu: Rectificarea bugetara este ilegala pe site-ul RFI Romania. ...citeste mai departe despre "Florin Citu spune ca rectificarea bugetara este ilegala" pe Ziare.com

#Florin Citu rectificare bugetara, #guvern rectificare bugetara , #Stiri Macroeconomie