Finantare pentru IMM-uri

Luni, 05 Iulie 2004, ora 00:47
1430 citiri

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat societatii Alpha Leasing un imprumut in valoare de cinci milioane de euro, cu o scadenta de cinci ani, in vederea finantarii contractelor de leasing destinate IMM-urilor.Directorul general al societatii de leasing, Aris Gogos, a declarat, cu ocazia semnarii creditului, ca finantarile vor fi destinate pentru activele fixe ale firmelor, respectiv utilaje si echipamente, dar si autovehicule.

Pentru fiecare potential client, contractele nu vor putea depasi 250.000 de euro. Gogos estimeaza ca valoarea unei finantari pentru microintreprinderi se va plasa in apropierea unei medii de 10.000 de euro. In cazul societatilor de marime medie, cele mai multe contracte de leasing nu vor depasi 25.000 de euro.

Alpha Leasing a obtinut anul trecut un profit brut de 2,04 milioane euro, in conditiile unei cifre de afaceri de 5,56 milioane euro, iar pentru primul semestru al acestui an estimeaza un castig inainte de impozitare de 1,4 milioane de euro.

La sfarsitul anului 2003, societatea avea active de 40,78 milioane euro. Gogos anticipeaza o crestere a bilantului in acest an la peste 50 de milioane euro.

Sursa: Ziua