Falimentul personal: Cum se aplica in alte tari si care sunt lacunele legii din Romania

Vineri, 22 Mai 2015, ora 07:24
1021 citiri
Falimentul personal: Cum se aplica in alte tari si care sunt lacunele legii din Romania

Legea insolventei persoanelor fizice (falimentul personal) a fost adoptata in Camera Deputatilor, for decizional, insa cum arata un astfel de act normativ in alte tari?

Ziare.com a luat exemplul Irlandei, care a adoptat-o in 2012 si i-a adus modificari in decembrie 2013.

In aceasta tara, falimentul personal reprezinta "o solutionare a problemei datoriilor unei persoane care nu isi poate achita restantele integral sau partial". Exista doua moduri in care poti ajunge in aceasta situatie: iti poti declara singur falimentul sau creditorii pot depune o petitie.

Este important de stiut ca, odata ce falimentul personal a fost declarat, o institutie specializata (Official Assignee in Bankruptcy) ia in primire bunurile tale si are dreptul de a le vinde sau de a le distribui catre creditori. Din acel moment, ea reprezinta intermediarul intre creditor si debitor.

Legea insolventei persoanelor fizice, adoptata - Nu poti sa-ti platesti ratele, te ajuta statul

Ce e bine de ...citeste mai departe despre "Falimentul personal: Cum se aplica in alte tari si care sunt lacunele legii din Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modele tari faliment personal, #modele tari lege insolventa, #lege insolventa persoane fizice, #lege faliment personal , #Stiri Macroeconomie