Facturi umflate la gaze: Cu cat vor creste de la 1 iulie

Joi, 25 Iunie 2015, ora 13:28
1158 citiri
Facturi umflate la gaze: Cu cat vor creste de la 1 iulie

Guvernul va discuta marti noul calendar de liberalizare a pretului gazelor, dupa ce Consiliul Concurentei a solicitat sa fie incluse si date privind sprijinul acordat CET-urilor, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet.

"Se introduce in sedinta de marti si se adauga un amendament, o specificatie pe care o cere Consiliul Concurentei privitoare la schema de ajutor economic pe care o primesc CET-urile privind gazele subventionate din zona producatorilor. Acest lucru trebuie cuantificat, trebuie stabilite conditiile, cantitatile si toate elementele pentru a putea notifica acest ajutor.

Practic, el este un ajutor pe care societatile de termoficare il primesc, gaze ieftine pentru populatie, dar totusi ele sunt socieati comerciale si acest lucru induce ideea ca o alta societate comerciala, respectiv un producator de gaze ar subventiona o alta societate comerciala, respectiv producatorul de termie. Sunt permise de lege,... citeste mai departe despre "Facturi umflate la gaze: Cu cat se vor creste de la 1 iulie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calendar liberalizare gaze, #scumpire gaze calendar, #scumpire gaze, #gaze scumpire ANRE , #Stiri Macroeconomie