Expunerea economiei romanesti pe relatia cu Rusia

Luni, 11 August 2014, ora 08:36
1384 citiri
Expunerea economiei romanesti pe relatia cu Rusia

Rusia a decretat o "interdictie totala" a majoritatii produselor alimentare provenite din tarile Uniunii Europene si din SUA, in replica la sanctiunile occidentale adoptate impotriva Moscovei.

Aceasta interdictie vizeaza carnea de vita, de porc si de pui, pestele, branza, laptele, legumele si fructele provenite din SUA, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia.

Romania nu va fi afectata in mod direct de decizia Rusiei de a interzice importurile de produse alimentare din SUA si Uniunea Europeana, deoarece valoarea exporturilor de acest tip era relativ redusa. Ea s-a situat pe tot anul trecut la 41 milioane de euro, ceea ce reprezinta doar 0,08% din exporturile totale ale tarii noastre din 2013.

Mai degraba, va exista o influenta indirecta pentru Romania pe segmentul produselor alimentare, prin redirectionarea unei parti din exporturile destinate Rusiei catre tarile din interiorul UE. In aceasta eventualitate, vor aparea probleme la valorificarea productiei pentru ...citeste mai departe despre "Expunerea economiei romanesti pe relatia cu Rusia" pe Ziare.com

#economie Rusia exporturi, #economie efecte Rusia sanctiuni , #Stiri Macroeconomie