EXPERT.bg: Centrul romano-bulgar pentru turism durabil isi deschide portile la Dobrici

Vineri, 11 Ianuarie 2008, ora 11:38
1518 citiri
EXPERT.bg: Centrul romano-bulgar pentru turism durabil isi deschide portile la Dobrici

EXPERT.bg (Bulgaria) - De la 1 ianuarie a demarat proiectul "Infiintarea centrului de cercetare romano-bulgar pentru turism durabil", care include potentialul academic si pe cel de afaceri de pe cele doua maluri ale granitei romano-bulgare in vederea dezvoltarii unui turism durabil. Proiectul se va derula pana in martie 2009. Initiativa este finantata prin Programul PHARE pentru colaborare transfrontaliera Bulgaria - Romania - "Dezvoltare durabila si pastrarea biodiversitatii" si este dusa la indeplinire de Scoala Superioara "Colegiu International" in parteneriat cu Asociatia romaneasca "Centru Regional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane si Management Social".

Finantarea din partea Comisiei Europene este in valoare de 120. 332 de euro. Principalul obiectiv al proiectului consta in separarea unui centru bine dotat pentru dezvoltarea durabila a turismului, in cadrul "Colegiului International" din orasul Dobrici, care va deservi regiunile Dobrici si Constanta, infiintand retele transfrontaliere pentru transfer de inovatii si now-how pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Concomitent cu aceasta, se are in vedere dezvoltarea turismului pe teritoriile aflate departe de malul marii, stimularea spiritului antreprenorial in turismul alternativ, o aplicare mai ampla a inovatiilor si imbunatatirea statului social al populatiei de pe cele doua maluri ale Dunarii.

Proiectul se adreseaza celor angajati in domeniul trismului in Bulgaria si Romania - profesori, studenti si elevi care studiaza turismul, autoritatilor locale si regionale din Dobrici si Constanta, functionarilor academiilor si cercetatorilor.
In perioada in care se va realiza proiectul vor fi culese informatii si vor fi infiintate baze de date privind intreprinderile turistice din cele doua regiuni, se va elabora revista stiintifica "Jurnal European" pentru cercetari stiintifico-turistice, o pagina de internet care va contine informatii despre obiectivele turismului ecologic si rural din Dobrici si Constanta, care nu s-au bucurat pana in prezent de un market bun, precum si practici turistice de succes.

Vor fi elaborate si noi planuri scolare in domeniul dezvoltarii regionale durabile si vor avea loc si instruiri in baza acestora, va fi creata posbilitatea de a se face rezervari online de catre cetateni bulgari si romani in marile hoteluri si case de oaspeti de la destinatiile turismului ecologic.

La sfarsitul proiectului va primi licenta o noua agentie de turism pentru promovarea turismului ecologic in regiunea transfrontaliera.

Rezultatele proiectului ii vor ajuta in special pe proprietarii micilor case de vacanta aflate la mare distanta de malul marii, pentru ca acestia vor primi informatii si consultatii legate de modul in care pot demara si gestiona o afacere de mici dimensiuni in domeniul turismului si, de asemenea, le va fi asigurat un marketing profesionist.

Proiectul va contribui la perfectionarea tinerilor specialisti si lucratori stiintifici din domeniul turismului, precum si la o angajare directa a autoritatilor locale si regionale in probleme privind dezvoltarea durabila, prin schimburi de experienta, participare la vizite scolare, seminarii si conferinte, a anuntat echipa proiectului.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.