Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurostat: Economia Romaniei, pe locul 13 in UE. Am depasit Grecia, Portugalia si Cehia

Eurostat: Economia Romaniei, pe locul 13 in UE. Am depasit Grecia, Portugalia si Cehia
Economia Romaniei se situeaza pe locul 13 in UE si reprezinta 1,6% din economia Uniunii, conform datelor publicate de Eurostat pentru anul 2019 privitor la PIB exprimat in euro (valori nominale).

Pe parcursul ultimilor ani, am depasit Grecia si Portugalia iar rezultatul de anul trecut a ajuns de putin peste cel consemnat de Cehia (cu observatia ca toate aceste tari au o populatie mult mai mica).

De retinut pozitia tarii noastre de lider european al cresterii economice pe ultimii patru ani, avansul de 39,3% fiind cu mult peste valorile inregistrate de tarile provenite din fostul bloc estic precum Bulgaria (32,8%), Cehia (30,7%), Ungaria (28,1%) si Polonia (22,9%).

Precum si faptul ca o parte semnificativa din acest avans a venit pe calea gestionarii optime a cursului de schimb, in conditii destul de dificile din perspectiva deficitelor bugetar si de cont curent.

Primele patru economii fac aproape 2/3 din economia UE, dar ponderea lor este in scadere

Pentru referinta si pozitionarea corecta a tarii noastre ca forta economica in UE, va prezentam evolutia din ultimii ani a statelor europene ca valoare a PIB exprimat in euro si pondere in totalul Uniunii, conform celor mai recente date disponibile la Eurostat, cu precizarea ca datele provizorii publicate anterior au fost revizuite iar ponderile aduse la zi dupa Brexit (vezi tabelul).Citeste mai multe despre Eurostat: Economia Romaniei, pe locul 13 in UE. Am depasit Grecia, Portugalia si Cehia pe Curs de guvernare ...citeste mai departe despre "Eurostat: Economia Romaniei, pe locul 13 in UE. Am depasit Grecia, Portugalia si Cehia" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 631 ori
Citeste mai multe despreEurostat economie Romania