Europa merge cu frana de mana trasa

Marti, 04 August 2015, ora 06:45
916 citiri
Europa merge cu frana de mana trasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Economia europeana a avut atat de mult de suferit in ultimii 5 ani de pe urma crizei incat orice veste buna, fie ea cat de mica, reprezinta un motiv de bucurie.

De exemplu, un avans de 1,6% al produsului intern brut transforma Germania in unul din liderii regiunii, in timp ce Spania e vazuta ca un mic paradis al locurilor de munca, cu o rata a somajului de "doar" 23%.

Cu toate ca economia zonei euro inca merge cu frana de mana trasa, acest lucru nu pare sa ii deranjeze pe investitori, remarca Bloomberg, intr-un articol ce se refera la evolutia statelor din uniunea monetara.

Dobanda la obligatiunile italiene si spaniole cu maturitate la 10 ani este mai mica de 2%, cu toate ca in urma cu 6-7 ani ajungea la pragul critic de 7%. Mai mult, increderea investitorilor in economia europeana a atins luna trecuta cel mai inalt nivel din ultimii patru ani.

Insa scaderea pretului petrolului si robinetul de bani deschis de Banca Centrala Europeana nu au rezolvat unele probleme adanci ale ...citeste mai departe despre "Europa merge cu frana de mana trasa" pe Ziare.com

#crestere economica Europa, #probleme euro, #crestere zona euro, #somaj zona euro , #Stiri Macroeconomie