Europa in alerta: Grecia mai tebuie salvata o data, a treia oara

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 11:59
1157 citiri
Europa in alerta: Grecia mai tebuie salvata o data, a treia oara
Foto: La Tribune

Expertii europeni observa cu destula ingrijorare ca, pe la mijlocul anului 2014, Grecia va alerga din nou dupa credite. Luna iulie este ultima scadenta a ajutoarelor deja primite, cu care Grecia s-a mai redresat, dar tot n-a ajuns la mal.

In prezent, specialisti din Ministerul Federal de Finante de la Berlin incropesc un plan pentru a ajuta Grecia a treia oara, respectiv dupa ce primul ajutor n-a scos-o din prapastie, iar al doilea este scadent in iulie 2014 si s-ar putea sa nu existe alta solutie decat un nou "pachet de salvare", scrie La Tribune.

Este greu de spus daca n-a fost satisfacator planul anterior, daca Grecia n-a pus in aplicare corect reformele care i-au fost recomandate sau daca ambii factori au contribuit in egala masura.

Oficialii europeni acuza Grecia ca n-a pus in aplicare decat pe jumatate reformele prevazute, desi cunosc cu totii faptul ca, la aplicarea lor, guvernul s-a confruntat cu convulsii sociale, deloc neglijabile.

S-a vazut si la televizor cum se ...citeste mai departe despre "Europa in alerta: Grecia mai tebuie salvata o data. A treia oara" pe Ziare.com

#grecia reforme, #Grecia ajutor financar, #Grecia pachet de salvare , #Stiri Macroeconomie