Europa de Est tremura de teama ca Rusia ar putea inchide robinetul la iarna - Bloomberg

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 09:37
927 citiri
Europa de Est tremura de teama ca Rusia ar putea inchide robinetul la iarna - Bloomberg

Iarna bate la usa, iar natiunile care au fost in sfera de influenta sovietica, de la Polonia la Bulgaria, privesc cu sufletul la gura negocierile intre Rusia si Ucraina pe tema gazelor naturale.

Lipsa unui progres semnificativ intre tara condusa de Vladimir Putin si Kiev tine in sah intreaga Europa, care a trecut prin doua perioade in care rusii au inchis robinetul in miezul sezonului rece, in 2006 si 2009.

In ciuda antecedentelor, statele batranului continent nu au facut mare lucru in ceea ce priveste diversificarea resurselor de alimentare cu energie, in special in domeniul gazelor naturale, scrie Bloomberg.

"Unele zone din Europa de Est vor fi vulnerabile in aceasta iarna. Problema este ca pana acum relatiile cu Rusia au fost relativ bune, astfel ca poate nu s-au gandit ca trebuie sa se grabeasca", a spus analistul Emily Stromquist.

Daca Moscova si Kievul nu ajung la un compromis inainte de decembrie, iar Gazprom nu deschide robinetul pentru tara vecina, atunci Ucraina ...citeste mai departe despre "Europa de Est tremura de teama ca Rusia ar putea inchide robinetul la iarna - Bloomberg" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Europa Est gaze Rusia, #tari Europa Est gaze Rusia, #Romania gaze Rusia , #Stiri Macroeconomie