Euro, cel mai redus nivel față de dolar din ultimele două decenii. Cum au închis bursele europene marți

Miercuri, 24 August 2022, ora 07:19
967 citiri
Euro, cel mai redus nivel față de dolar din ultimele două decenii. Cum au închis bursele europene marți
Componente acţiunilor din sectorul petrolului şi gazelor a avansat cu 3,1% FOTO Pixabay

Bursele europene au inchis marti in scadere, iar euro a coborat fata de dolar la cel mai redus nivel din ultimele doua decenii, investitorii analizand cresterea preturilor petrolului si noi date economice din zona euro, relateaza CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborat cu 0,5%, in pofida cresterii actiunilor companiilor din sectorul petrolului si gazelor.

Cele mai mari scaderi au fost consemnate de actiunile din sectorul sanatatii si cel de media, ambele incheind ziua cu scaderi de circa 1,6%. Componente actiunilor din sectorul petrolului si gazelor a avansat cu 3,1%.

Preturile contractelor de referinta pentru gaze au urcat cu 13%, din cauza defectiunilor din sistemul de conducte care transporta petrol din Kazahstan in Europa prin Rusia, care au perturbat livrarile.

Defectiunile au survenit dupa ce Rusia a anuntat ca va intrerupe livrarile de gaze prin conducta Nord Stream 1 timp de 3 zile, incepand de pe 31 august, pentru lucrari de intretinere neplanificate.

Europa a coborat marti fata de dolari la cel mai redus nivel din ultimele doua decenii, fiind tranzactionat la 0,9915 unitati pentru un dolar.

Indicele german DAX al bursei din Frankfurt a scazut cu 0,27%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,26%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,61%. ...citeste mai departe despre "Euro, cel mai redus nivel fata de dolar din ultimele doua decenii. Cum au inchis bursele europene marti" pe Ziare.com

#scadere euro, #dolar, #bursa europeana , #Stiri Macroeconomie