Este China o mare amenintare pentru SUA, ca putere globala?

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 15:06
1769 citiri
Este China o mare amenintare pentru SUA, ca putere globala?
Foto: Forbes

Cresterea economica rapida a Chinei si marirea influentei in relatiile cu alte tari a provocat ingrijorare la Washington, deoarece America se confrunta cu un nou rival pentru dominatia globala.

China ar putea depasi puterea de cumparare a economiei Statelor Unite inca din acest an, potrivit estimarilor Bancii Mondiale, scrie Forbes.

Aceasta inseamna ca America va inceta sa mai fie cel mai mare producator din lume, pentru prima data de cand a depasit Marea Britanie, in anul 1876.

Cu toate astea, analistii considera ca exista cinci factori importanti care ii limiteaza potentialul Chinei de a deveni o putere mondiala.

1. Constrangeri geografice

Spre deosebire de America, care a fost in expansiune o mare parte din istoria sa, potentialul Chinei de crestere teritoriala este sever limitata geografic. La vest este platoul tibetan sterp si desertul Gobi.

La sud muntii Himalaya, iar la nord stepele care sunt un tampon fata de Rusia. La est se intinde cel mai mare ocean din ...citeste mai departe despre "Este China o mare amenintare pentru SUA, ca putere globala?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China amenintare putere SUA, #China putere economica mondiala, #China dominatie globala, #economia Statelor Unite, #China putere economica emergenta , #Stiri Macroeconomie