Esecul Nabucco: OMV da in judecata Turcia si pe premierul de la Ankara

Luni, 31 August 2015, ora 14:30
1442 citiri
Esecul Nabucco: OMV da in judecata Turcia si pe premierul de la Ankara
Foto: Arhiva Ziare.com

OMV, cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est, a dat in judecata Turcia si pe premierul Ahmet Davutoglu, solicitand despagubiri pentru retragerea din proiectul de constructie a gazoductului Nabucco, potrivit publicatiei austriece Trend.

Proiectul Nabucco, sustinut de Uniunea Europeana, ar fi urmat sa transporte gaze din Azerbaidjan si sa reduca astfel dependenta Europei de Rusia, dar a esuat in lipsa furnizorilor, care au preferat proiectul rus South Stream.

Ulterior, Rusia a renuntat la randul ei la South Stream, respins de Uniunea Europeana pentru ca incalca legislatia europeana referitoare la piata energiei si concurenta, Moscova lansand un nou proiect, care trece prin Turcia.

Esecul Nabucco: Cat vor plati membrii consortiului pentru inchiderea companieiEsecul Nabucco: Suma uriasa platita de Transgaz pentru rezilierea contractelorEsecul Nabucco: Ce suma a alocat OMV Petrom pentru acoperirea pierderilor

Retragere si pierderi

Guvernul de ...citeste mai departe despre "Esecul Nabucco: OMV da in judecata Turcia si pe premierul de la Ankara" pe Ziare.com

#OMV judecata Turcia nabucco, #Nabucco OMB despagubiri , #Stiri Macroeconomie