Elvetia interzice importul de porci din Romania

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 08:48
1363 citiri
Elvetia interzice importul de porci din Romania

Elvetia va interzice, de miercuri, importul de porci vii si orice fel de carne de porc provenind din mai multe tari europene unde au fost depistate de curand cazuri de febra porcina africana, transmite AFP.

Importurile din Bulgaria si Romania sunt vizate, precum si cele din anumite regiuni din Croatia si Letonia, au precizat marti autoritatile sanitare elvetiene.

Interdictia se refera la porci si mistreti, precum si la carnea care provine de la aceste animale, dar si la ovule, embrioni si material seminal.

Din anul 2007, aceasta maladie porcina, endemica in unele regiuni din Africa subsahariana, si-a facut aparitia in Peninsula Balcanica, raspandindu-se pana aproape de Rusia.

Dupa descoperirea luna trecuta a unor mistreti morti, dintre care multi atinsi de febra porcina africana, Letonia a decis sa ia masuri de sacrificare a mistretilor.

Din ianuarie, mai multe cazuri de pesta porcina africana au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicand numai mistreti, in zonele limitrofe Belarusului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania export, #romania elvetia, #export porc , #Stiri Macroeconomie