Electrica a fost amendata de Consiliul Concurentei, pentru ca ar fi incalcat legea in cadrul unor licitatii

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 20:24
670 citiri
Electrica a fost amendata de Consiliul Concurentei, pentru ca ar fi incalcat legea in cadrul unor licitatii
Foto: Facebook/Electrica

Grupul Electrica, lider in distributia si furnizarea de energie electrica in Romania, a anuntat, vineri seara, ca a fost amendat de Consiliul Concurentei cu 10,8 milioane lei, reprezentand 2,98% din cifra de afaceri totala realizata in anul financiar 2016, din cauza ca ar fi incalcat legea in cadrul unor licitatii privind furnizarea de contoare si echipamente conexe de masurare a energiei electrice.

La randul sau, si producatorul si furnizorul de energie si corpuri de iluminat Electromagnetica a fost amendat de Consiliul Concurentei cu 10,02 milioane lei, in urma unei investigatii pe piata producerii si comercializarii contoarelor de energie electrica si a echipamentelor conexe, insa anunta ca va contesta sanctiunea in justitie.

"La data de 4 ianuarie 2018, societatii energetice Electrica i-a fost comunicata deliberarea plenului Consiliului Concurentei in investigatia declansata in baza Ordinului nr. 577/23.09.2015 al presedintelui Consiliului Concurentei, extinsa in ceea ce priveste Electrica in data de 28 august 2017, prin care a fost constatata incalcarea prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996 si ale art. 101 alin. (1) din TFUE de catre mai multe societati care au comercializat contoare si echipamente conexe de masurare a energiei electrice din Romania in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de furnizare in perioada 27 noiembrie 2008 - 30 septembrie 2015 si de catre Electrica, in calitate de facilitator, in perioada 24 noiembrie 2010 - 30 septembrie 2015", arata un comunicat al Electrica transmis, vineri seara, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

La stabilirea cuantumului amenzii s-a tinut cont de faptul ca Electrica a colaborat cu Consiliul Concurentei pe parcursul procedurii de investigatie, in afara domeniului de aplicare a politicii de clementa si dincolo de obligatia legala de a coopera si ca pentru prima data se retine calitatea de facilitator in sarcina unei intreprinderi care organizeaza proceduri de achizitie publica, spun oficialii companiei.

"Electrica aduce la cunostinta investitorilor si a tuturor celorlalte persoane interesate ca in savarsirea faptelor retinute de catre Consiliul Concurentei nu au fost implicate persoane care aveau putere de reprezentare a societatii si nici nu au actionat in temeiul unui mandat acordat de societate, sens in care compania a derulat anchete interne, iar in urma acestor demersuri interne, va proceda la adoptarea masurilor legale care se impun", mai arata comunica ...citeste mai departe despre "Electrica a fost amendata de Consiliul Concurentei, pentru ca ar fi incalcat legea in cadrul unor licitatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Electrica amenda Consiliul Concurentei, #Electrica Consiliul Concurentei , #Stiri Macroeconomie