Reesalonarea creditelor: FMI ii raspunde lui Basescu

Joi, 13 Februarie 2014, ora 12:40
1682 citiri
Reesalonarea creditelor: FMI ii raspunde lui Basescu
Foto: Ziarul Financiar

Fondul Monetar International a transmis ca asteapta sa examineze detaliile referitoare la reesalonarea ratelor pentru romanii care au credite la banci si venituri lunare de sub 1.600 de lei.

"Noua schema anuntata pentru sustinerea celor indatorati din clasa de jos si cea mijlocie le asigura extra-lichiditati pentru urmatorii doi ani. Intelegem ca masura este destinata celor care nu sunt in urma cu datoria mai mult de 90 de zile cu scopul de a sprijini cererea interna slaba si de a stimula economia in ansamblu.

In orice caz, parametrii detaliati ai schemei urmeaza sa fie dezvaluiti de Guvern si asteptam cu nerabdare sa examinam detaliile pentru a ne asigura ca viitoarea raspundere fiscala ramane in limitele agreate cu FMI si CE", se arata in precizarea FMI pentru Digi 24.

Reesalonarea creditelor, pe o perioada de doi ani, prin plata a jumatate din rata lunara de catre romanii cu venituri de sub 1.600 de lei pe luna este o masura anuntata de prim-ministrul Victor Ponta, la ...citeste mai departe despre "Reesalonarea creditelor: FMI ii raspunde lui Basescu" pe Ziare.com

#FMI electorata, #FMI reesalonare credit, #FMI injumatatire rate , #Stiri Macroeconomie