Economist-sef la BCR: Economia creste puternic si se incalzeste. Investitorii sa fie atenti la dezechilibre!

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 16:31
1340 citiri
Economist-sef la BCR: Economia creste puternic si se incalzeste. Investitorii sa fie atenti la dezechilibre!
Foto: Arhiva Ziare.com

Horia Braun Erdei, economist-sef la BCR, sustine ca Romania este intr-o faza avansata a ciclului economic, iar o serie de indicatori macro arata ca economia se incalzeste.

Acesta a transmis, marti, citat de Profit.ro, ca este puternica si alerta cresterea economica a tarii noastre, dar ca in acelasi timp acesta este si contextul in care au aparut primele dezechilibre, fata de stadiul macroeconomic obisnuit de stabilitate din ultimii ani.

In cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori Bucuresti Braun Erdei a precizat ca aceasta crestere economica a fost sustinuta de servicii, ca un alt motor a fost productia industriala, dar si ca agricultura a avut un aport important.

Pe de alta parte, nu a mers bine sectorul constructiilor ca rezultat al investitiilor in scadere in infrastructura de care trebuie sa se ocupe statul.

Economistul a adaugat ca tara noastra se afla intr-o faza avansata a ciclului economic, dar ca investitorii trebuie sa fie atenti la dezechilibre precum inflatia sau adancirea deficitelor de cont curent si bugetar.

Isarescu: BNR insista pe o structura mai buna a bugetului. Cresterea economica ar trebui sa se bazeze pe investitii, nu pe consumPerspective economice 2018: Riscurile interne si externe care ar putea afecta economia Romaniei ...citeste mai departe despre "Economist-sef la BCR: Economia creste puternic si se incalzeste. Investitorii sa fie atenti la dezechilibre!" pe Ziare.com

#economie avertismente economist, #economia Romaniei crestere , #Stiri Macroeconomie