Economia germană se confruntă cu mari probleme. Specialiștii dau recesiunea ca sigură

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 14:28
382 citiri
Economia germană se confruntă cu mari probleme. Specialiștii dau recesiunea ca sigură

Economia germană se confruntă cu mari probleme din cauza inflației istorice și a situației critice din zona de energie.

Comenzile pentru fabricile germane au scăzut pentru a șasea lună consecutiv, analiștii vorbind tot mai hotărâți despre recesiune.

Germania este principalul partener economic și comercial al României, iar economia românească poate resimți o puternică undă de șoc.

Germanii renunță la bunurile de larg consum

Comenzile din luna iulie pentru economia germană au scăzut cu 1,1% față de iunie, o situație mai gravă decât estimările economiștilor, care anticipaseră o reducere de 0,7%.

Diminuarea vine în contextul în care inflația și incertitudinea cu privire la aprovizionarea cu energie subminează cea mai mare economie a Europei.

Scăderea cu 1,1% a cererii din luna iulie, în comparație cu luna precedentă, este cauzată în principal de o reducere a cererii pentru bunurile de larg consum, în special a produselor farmaceutice, informează Bloomberg.

”Întreprinderile încă întâmpină dificultăți în a-și finaliza comenzile, deoarece lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte din cauza războiului din Ucraina și persistă distorsiunile cauzate de criza Covid-19”, a explicat biroul german de statistică, într-un comunicat.

Deterioararea puterii de cumpărare

Germania se luptă să evite o criză energetică de iarnă, după ce Rusia a tăiat livrările de gaze naturale. Chiar dacă va reuși, economia este puternic lovită de creșterea bruscă a costurilor cu energia, care afectează producția industrială și deraiează revenirea sectorului serviciilor de la restricțiile pandemice, potrivit sursei citate.

Guvernul cancelarului Olaf Scholz a anunțat noi măsuri de 65 de miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile și întreprinderile să facă față crizei, dar economiștii consideră că acest lucru nu va fi suficient pentru a preveni o recesiune.

Un indicator al activității realizat de S&P Global săptămâna trecută a arătat că fabricile au încetinit în mari părți ale zonei euro, în fața deteriorării puterii de cumpărare în rândul consumatorilor.

Recesiunea bate la ușă

”Deși pachetul anunțat va aduce într-adevăr o ușurare pentru cei mai slabi din punct de vedere financiar, este îndoielnic că va fi suficient pentru a compensa în întregime impactul facturilor mai mari la energie”, a declarat economistul ING Carsten Brzesk ...citeste mai departe despre "Economia germană se confruntă cu mari probleme. Specialiștii dau recesiunea ca sigură" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie Romania declin , #Stiri Macroeconomie