Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia germană se confruntă cu mari probleme. Specialiștii dau recesiunea ca sigură

Economia germană se confruntă cu mari probleme. Specialiștii dau recesiunea ca sigură

Economia germană se confruntă cu mari probleme din cauza inflației istorice și a situației critice din zona de energie.

Comenzile pentru fabricile germane au scăzut pentru a șasea lună consecutiv, analiștii vorbind tot mai hotărâți despre recesiune.

Germania este principalul partener economic și comercial al României, iar economia românească poate resimți o puternică undă de șoc.

Germanii renunță la bunurile de larg consum

Comenzile din luna iulie pentru economia germană au scăzut cu 1,1% față de iunie, o situație mai gravă decât estimările economiștilor, care anticipaseră o reducere de 0,7%.

Diminuarea vine în contextul în care inflația și incertitudinea cu privire la aprovizionarea cu energie subminează cea mai mare economie a Europei.

Scăderea cu 1,1% a cererii din luna iulie, în comparație cu luna precedentă, este cauzată în principal de o reducere a cererii pentru bunurile de larg consum, în special a produselor farmaceutice, informează Bloomberg.

”Întreprinderile încă întâmpină dificultăți în a-și finaliza comenzile, deoarece lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte din cauza războiului din Ucraina și persistă distorsiunile cauzate de criza Covid-19”, a explicat biroul german de statistică, într-un comunicat.

Deterioararea puterii de cumpărare

Germania se luptă să evite o criză energetică de iarnă, după ce Rusia a tăiat livrările de gaze naturale. Chiar dacă va reuși, economia este puternic lovită de creșterea bruscă a costurilor cu energia, care afectează producția industrială și deraiează revenirea sectorului serviciilor de la restricțiile pandemice, potrivit sursei citate.

Guvernul cancelarului Olaf Scholz a anunțat noi măsuri de 65 de miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile și întreprinderile să facă față crizei, dar economiștii consideră că acest lucru nu va fi suficient pentru a preveni o recesiune.

Un indicator al activității realizat de S&P Global săptămâna trecută a arătat că fabricile au încetinit în mari părți ale zonei euro, în fața deteriorării puterii de cumpărare în rândul consumatorilor.

Recesiunea bate la ușă

”Deși pachetul anunțat va aduce într-adevăr o ușurare pentru cei mai slabi din punct de vedere financiar, este îndoielnic că va fi suficient pentru a compensa în întregime impactul facturilor mai mari la energie”, a declarat economistul ING Carsten Brzesk ...citeste mai departe despre "Economia germană se confruntă cu mari probleme. Specialiștii dau recesiunea ca sigură" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 313 ori
Citeste mai multe despreeconomie Romania declin