Economia creste ca-n povesti: Exista riscul sa revenim la situatia de dinainte de criza? Ce spune Dragu

Vineri, 12 August 2016, ora 19:38
1038 citiri
Economia creste ca-n povesti: Exista riscul sa revenim la situatia de dinainte de criza? Ce spune Dragu
Foto: Facebook/Ministerul Finantelor

Temerile legate de o posibila revenire la perioada anterioara crizei nu sunt intemeiate, deoarece cresterea economica a Romaniei este una sustenabila, fiind bazata si pe investitii, sustine ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

"Cifrele venite astazi de la INS confirma si chiar depasesc estimarile noastre. Cresterea economica este una sustenabila, bazata pe un avans cu 15% al cheltuielilor cu investitiile, cu 9% al constructiilor in trimestrul al II-lea si realizata in conditiile unei reduceri a cresterii comertului cu amanuntul.

Serviciile pentru intreprinderi si-au amplificat cresterea de la 7,8% in trimestrul I la 9,5% in trimestrul al II-lea. Asta arata ca nu e o crestere bazata doar pe consum, ci si pe investitii si ca temerile legate de o posibila revenire la perioada anterioara crizei nu sunt intemeiate", a precizat ministrul Finantelor, conform unui comunicat al MFP.

In acesta se arata ca Produsul Intern Brut a crescut cu 6% pe seria bruta si cu 5,9% pe seria ...citeste mai departe despre "Economia creste ca-n povesti: Exista riscul sa revenim la situatia de dinainte de criza? Ce spune Dragu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Anca Dragu crestere economica, #crestere economica Anca Dragu, #Anca Dragu crestere economica Romania 2016, #Romania crestere economica comparatie UE , #Stiri Macroeconomie