Dupa ce a intors spatele Europei, Grecia are un nou ministru la Finante - cine e omul care se ocupa de banii elenilor

Luni, 06 Iulie 2015, ora 20:01
899 citiri
Dupa ce a intors spatele Europei, Grecia are un nou ministru la Finante - cine e omul care se ocupa de banii elenilor
Foto: Twitter/tsakalotos

La o zi de la referendumul istoric in Grecia, prin care elenii au respins categoric pachetul de reforme propus de creditorii internationali, elenii au un nou ministru de Finante. Yanis Varoufakis a anuntat ca demisioneaza de la conducerea ministerului dupa ce i s-a adus la cunostinta ca nu e dorit la masa negocierilor.

In timpul unui mandat tumultuos de cinci luni, omologii lui Yanis Varoufakis l-au acuzat pe politicianul incepator ca ar fi un "jucator" care a tradat increderea partenerilor sai. Ba chiar lui i s-a reprosat ca a aratat degetul mijlociu Berlinului - la figurat, bineinteles - dar si ca aproape s-a luat la bataie cu seful zonei euro, pe un coridor din Bruxelles. La propriu.

Grecia a spus NU Europei - LIVE

In locul sau a venit acum Euclid Tsakalotos, despre care presa internationala scrie ca ar fi un personaj diametral opus fata de predecesorul sau. El a ocupat anterior functia de ministru adjunct de Externe, responsabil cu relatiile economice internationale, insa ...citeste mai departe despre "Dupa ce a intors spatele Europei, Grecia are un nou ministru la Finante - cine e omul care se ocupa de banii elenilor" pe Ziare.com

#Euclid Tsakalotos ministru Finante, #Euclid Tsakalotos criza Grecia , #Stiri Macroeconomie