Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dupa 2 ani de contestatii, contractul de 92 de milioane de lei pentru pasajul de la Domnesti a fost castigat de aceleasi firme

Dupa 2 ani de contestatii, contractul de 92 de milioane de lei pentru pasajul de la Domnesti a fost castigat de aceleasi firme

Pasajul rutier Domnesti, cu o valoare de 91,552 lei, fara TVA, va fi proiectat si executat de asocierea firmelor Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting, care a castigat din nou contractul, informeaza, marti, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania (CNAIR).

"Astazi, 28.02.2017 a fost comunicat rezultatul procedurii de achizitie publica (licitatie deschisa), pentru atribuirea contractului avand ca obiect 'Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti - Domnesti'.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, in urma reevaluarii ofertelor conform Hotararii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016, a comunicat castigatoare oferta depusa de Asocierea SC Straco Grup SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consulting SRL", a precizat CNAIR.

Valoarea ofertei castigatoare este de 91.552.381,90 lei, fara TVA, care include si procentul de diverse si neprevazute de 10%, reprezentand valoarea de 8.123.476,10 lei.

Doi ani de contestatii

In data de 18 martie 2015, CNADNR a initiat procedura de achizitie publica (licitatie deschisa) pentru incheiere contractului "Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucuresti - Domnesti".

Deschiderea celor 11 oferte depuse a avut loc in data de 30 iulie 2015. Urmare a evaluarii ofertelor depuse, comisia de evaluare a intocmit raportul procedurii, inregistrat in data de 29 octombrie 2015, prin care declara oferta castigatoare cea depusa de Asocierea SC Straco Grup SRL - SC Comnord SA - SC Specialist Consult SRL.

SC Drumuri si Poduri Gheorghieni SRL si SC Astaldi SPA, lider al Asocierii Astaldi SpA - Astalrom SA, au formulat contestatii impotriva rezultatului procedurii catre CNSC.

Comisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestatiile depuse si a considerat argumentele aduse de cele doua firme ca fiind neintemeiate.

In data de 28 decembrie 2015, Asocierea SC Astaldi - Astalrom SA si SC Drumuri si Poduri Gheorghieni SRL au depus recurs la Curtea de Apel Bucuresti, fiind nemultumite de decizia CNSC.

In data de 8 martie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari.

In urma reevaluarii ofertelor depuse, in data de 6 mai 2016, a fost desemnata castigatoare aceeasi asociere ca si in prima faza a licitatiei.

Ulterior, societatile Drumuri si Poduri Gheorgheni si Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys SRL - Viadesign RR ...citeste mai departe despre "Dupa 2 ani de contestatii, contractul de 92 de milioane de lei pentru pasajul de la Domnesti a fost castigat de aceleasi firme" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 858 ori