Drumurile ”expres” care pornesc din București și ”înțeapă” Autostrada de Centură. Expert: ”Sunt 10, dar de fapt vor fi 9”

Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 03:00
605 citiri
Drumurile ”expres” care pornesc din București și ”înțeapă” Autostrada de Centură. Expert: ”Sunt 10, dar de fapt vor fi 9”
Drumurile radiale care fac legătura marilor bulevarde cu Centura Capitalei și A0 FOTO / Facebook Nicușor Dan

Drumul Vest Expres care face legătura între Autostrada A0 – Centura București – Bulevardul Timișoara are deja desemnat un câștigător pentru realizarea studiului de fezabilitate. Alte licitații sunt în derulare.

În total vor fi 10 drumuri radiale sau 9, după cum spun sursele Asociației Pro Infrastructura.

Cele 10 drumuri orbitale care vor fi 9

Ionuț Ciurea, președintele Asociației Pro Infrastructura a spus pentru Ziare.com că, de fapt, vor fi ” 9 drumuri radiale. Din DR 6 și DR 7 (Este Expres și Afumați Expres) au făcut de fapt unul”. ”Fiecare va avea un contract separat de studiu de fezabilitate. Unele au deja ofertele depuse. În mod normal un studiu de fezabilitate durează aproximativ 12 luni. Toate sunt trase la indigo. Aceste studii trebuie să stabilească exact traseul, costurile, genul de drum pentru că pe o secțiune a drumului, mai ales până în Centură, ar trebui poate o linie pentru transportul în comun, piste pentru biciclete. Ar trebui gândite ca niște drumuri care sunt bulevarde noi”, a precizat președintele API.

Primul drum radial, DR1 Vest Expres a desemnat proiectantul câștigător

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a desemnat pe 28 decembrie câștigătorul licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru DR1 Vest Expres, conform SEAP. Ar fi vorba despre Explan, o firmă din Cluj, conform surselor Asociației Pro Infrastructură.

Însă un alt ofertant, respectiv Mega Mühendislik Müşavirlik AŞ, a depus contestație, înregistrată pe 10 ianuarie la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), conform economica.net.

Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 14,59 de milioane de lei și 17,24 de milioane de lei.

Contractul va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Ilfov Hubert Thuma, DR1 – Vest Expres va avea o lungime de aproape 9 kilometri și va face legătura între Autostrada A0 – Centura București – Bulevardul Timișoara.

„Practic, prin acest drum, conectăm direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală. Drumul va fi de mare ajutor și pentru cei care circulă spre și dinspre Clinceni, Dragomirești Vale și Bragadiru”, explica anul trecut șeful CJ Ilfov.

Acesta mai spunea că noul drum va fi similar cu o autostradă. „Lățime de 21 de me ...citeste mai departe despre "Drumurile ”expres” care pornesc din București și ”înțeapă” Autostrada de Centură. Expert: ”Sunt 10, dar de fapt vor fi 9”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze, aplicația de navigare apreciată de șoferi din întreaga lume pentru funcțiile sale inovatoare și alertele utile în timp real, anunță lansarea unui set de actualizări menite să...
#drumuri radiale, #Vest Expres, #licitatii drumuri noi, #explan, #Bucuresti, #autostrada A0 , #Stiri Macroeconomie