Drumurile importante care au ratat inaugurarea în 2022. Cei 10 kilometri care se puteau deschide dar ”nu s-a vrut”

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 21:50
237 citiri
Drumurile importante care au ratat inaugurarea în 2022. Cei 10 kilometri care se puteau deschide dar ”nu s-a vrut”
Trafic pe Pasajul Domnești la cateva zile după inaugurare FOTO / Facebook Info Trafic București și Ilfov

Infrastructura rutieră din România are pe plus, anul acesta, 40 de kilometri de drum expres, 13 kilometri de autostradă și un pasaj care fluidizează circulația din vestul Capitalei. Am fi putut avea mai multe lucrări gata însă birocrația, problemele logistice, vremea și lipsa de chef a antreprenorilor au mai tăiat din numărul kilometrilor pe care am fi putut circula la finalul anului 2022.

Am mai fi putut avea încă 10 kilometri de autostradă, însă autoritățile nu s-au implicat îndeajuns încât să motiveze constructorul în acest sens. Și două pasaje și un pod ar fi fost gata anul acesta dacă statul și constructorii se implicau mai mult.

13 kilometri de autostradă aflați la ultimele finisări

De anul acesta, România are deja 40 de kilometri din drumul expres Craiova-Pitești. Este vorba despre loturile 1 și 2 din Tronsonul 2 (Robănești - Slatina).

Și mai sunt în așteptare 13 kilometri de autostradă care vor fi gata până de Crăciun.

”Sunt toate șansele să deschidem lotul I din Autostrada Sibiu-Pitești”, a explicat directorul-executiv al Asociației Pro Infrastructura (API), Ionuț Ciurea, pentru Ziare.com.

Deocamdată, termenul asumat este de 15 decembrie, pentru cei 13 kilometri între Sibiu și Boița.

”Mai au foarte puțin, nu ar trebui să existe motive să nu fie așa. Mai sunt doar câteva finisaje de făcut, au toate șansele, chiar și dacă vremea va fi urâtă tot ar trebui să fie gata până de Crăciun. Într-o lună ar trebui să fie gata”, a mai subliniat Ionuț Ciurea.

Și un alt punct important pe harta rutieră, Pasajul de la Domnești, a fost dat în circulație de curând. Mai sunt câteva finisaje de făcut dar deja pe el se circulă. Și, cu toate că șoferii încă nu sunt mulțumiți, acest nod rutier îi duce la destinație cu jumate de oră mai devreme.

”Constructorul mai are de pus asfalt pe stratul de uzură în zilele următoare, sub giratoriu, pe centură astfel încât să se circule pe două benzi. Antreprenorul a promis că săptămâna aceasta termină. Probleme va mai fi în zonă pentru că intersecția este foarte tranzitată și vor mai fi niște conflicte de trafic. Cea mai mare parte din problema intersecției este rezolvată.

Ideea a fost să nu fie două fluxuri foarte mari de trafic: Centura și Radiala să nu fie intersectate la nivel cu câte o bandă pe sens. Din acest motiv s-a ridicat Radiala deasupra Centurii. Acum, principale ...citeste mai departe despre "Drumurile importante care au ratat inaugurarea în 2022. Cei 10 kilometri care se puteau deschide dar ”nu s-a vrut”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Ministrul grec al Transporturilor, Christos Staikouras, a punctat joi, 11 aprilie, importanța conexiunii dintre statul elen și România, prin extinderea unui proiect de infrastructură...
#pasajul domnesti, #drumuri date circulatie, #autostrada Sibiu Pitesti, #pasajul oltenita, #infrastructura , #Stiri Macroeconomie