Dragnea il contrazice pe Melescanu: Nu exista demers pentru adoptarea euro in 2022. Nu ne putem juca cu asa ceva

Marti, 29 August 2017, ora 11:32
1099 citiri
Dragnea il contrazice pe Melescanu: Nu exista demers pentru adoptarea euro in 2022. Nu ne putem juca cu asa ceva
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca deocamdata nu se initiaza vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro in 2022 si nu crede ca cineva a inceput "o asemenea aventura", in conditiile in care nu este un proiect foarte usor si nu se pot avansa termene doar de dragul de a face asa ceva.

"E o dorinta, o dorinta fireasca. Ca sa vorbim de un proiect asumat, trebuia sa fie o analiza serioasa a majoritatii, a intregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discutie cu Presedintia.

Este o dorinta a noastra a tututor, dar nu este un proiect foarte usor si nu ne putem juca cu el, adica nu putem sa avansam termene doar de dragul de a avansa termene", a spus Liviu Dragnea, chestionat daca exista vreun proiect asumat pentru posibila adoptare a monedei euro in 2022.

Intrebat daca se initiaza vreun demers in acest sens la nivel guvernamental, liderul PSD a raspuns: "Din cate stiu eu nu, si nu cred ca a inceput cineva o asemenea aventura".

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat luni, pentru publicatia poloneza Polish Rzeczpospolita, ca Romania ar putea adera la zona euro in 2022, in acest moment fiind indeplinite toate conditiile pentru acest lucru. El a spus ca asteptarea de cinci ani se impune pentru a nu fi afectati cei cu venituri mici, in special pensionarii.

Citeste si Romania nu va trece prea curand la euro. ...citeste mai departe despre "Dragnea il contrazice pe Melescanu: Nu exista demers pentru adoptarea euro in 2022. Nu ne putem juca cu asa ceva" pe Ziare.com

#Dragnea Romania zona euro, #Dragnea Melescanu zona euro, #Romania trecere zona euro , #Stiri Macroeconomie