Dragnea explica de ce au lipsit pesedistii din Parlament la discursul lui Isarescu si spune ca a primit raspuns la scrisoarea trimisa BNR

Joi, 29 Martie 2018, ora 14:04
1181 citiri
Dragnea explica de ce au lipsit pesedistii din Parlament la discursul lui Isarescu si spune ca a primit raspuns la scrisoarea trimisa BNR
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca a primit raspuns la scrisoarea pe care i-a trimis-o guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, insa nu a apucat sa il studieze pentru ca l-a primit miercuri seara, tarziu.

"Eu nu vreau sa intru in dialog cu domnul guvernator. Am vorbit cu el la telefon, mi-a zis ca mi-a raspuns la scrisoare. O sa studiez (raspusnul - n.red.) azi sau maine. Nu am avut timp aseara (miercuri seara - n.red.). Totul va fi facut public. Si ce i-am scris eu, si ce mi-a raspuns el. Atunci vom discuta detaliat", a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, referitor la faptul ca senatorii PSD nu au participat astazi la discutiile din Parlament pe tema evolutiei inflatiei, in cadrul carora Isarescu a tinut un discurs, Dragnea a negat ca ar fi vorba de un boicot, pentru ca "BNR este sprijinita".

"Poate nefiind lamuriti cu intentia BNR de a face parte dintr-un program national de dezvoltare si sprijin al cresterii economice din Romania au avut rezerve (pesedistii - n.red.) ", a spus Dragnea, aflat in Focsani la inaugurarea unui bazin de inot.

Intrebat de jurnalisti ce parere are de faptul ca Mugur Isarescu a spus in Parlament ca "adevarata inflatie a fost ecranata de masurile fiscale", Dragnea a spus ca nu e adevarat, dar e dispus sa dezbata care sunt cauzele.

"Sunt dispus, si eu si colegii mei, sa dezbatem care sunt cauzele pentru care s-a marit inflatia si cum influenteaza, de exemplu, politica de dobanzi a BNR cresterea economica si ce efecte are asupra economiei".

In 20 februarie, Liviu Dragnea a anuntat ca ii va scrie lui Mugur Isarescu, pentru a obtine cateva raspunsuri privind cresterea inflatiei. Totodata, acesta a mai spus ca vrea sa vada si care a fost implicarea BNR.

Amintim ca rata anuala a inflatiei a urcat in luna ianuarie la 4,32%, cel mai inalt nivel din iulie 2013 pana acum, arata primele estimari publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat la gaze (3,79%), legume si conserve de legume (3,23%), fructe proaspete (3,1%) si citrice si alte fructe meridionale (2,58%). Pretul combustibililor a crescut, in ultima luna, cu 2,42%. Si pretul serviciilor a crescut, cu 0,9% fata de luna ianuarie 2017 ...citeste mai departe despre "Dragnea explica de ce au lipsit pesedistii din Parlament la discursul lui Isarescu si spune ca a primit raspuns la scrisoarea trimisa BNR" pe Ziare.com

#declaratii Liviu Dragnea , #Stiri Macroeconomie