Dolarul creste ca Fat Frumos - Moscova cu un ochi rade, cu altul plange. Dar Romania?

Vineri, 13 Martie 2015, ora 07:40
960 citiri
Dolarul creste ca Fat Frumos - Moscova cu un ochi rade, cu altul plange. Dar Romania?

Dolarul se afla pe un trend ascendent in ultima perioada, iar acest lucru e o sabie cu doua taisuri pentru tarile exportatoare de petrol, precum Rusia.

Aprecierea monedei americane fata de euro, yen si alte valute a fost previzibila inca de anul trecut, prin prisma performantelor macroeconomice superioare ale SUA fata de competitorii sai principali, sustine Petre Prisecaru, cercetator principal in cadrul Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane.

"Acest lucru avantajeaza companiile din afara UE care exporta catre Uniune si estul Asiei si care au preturile fixate in dolari, implicit exportatorii de petrol, afectati puternic de declinul rapid si masiv al preturilor titeiului din a doua parte a anului 2014", a mentionat specialistul, pentru Ziare.com.

Curs valutar: Dolarul scade in sfarsit - Vezi evolutia celorlalte valute

E vorba de SUA, America Latina, Turcia, Rusia, China, state OPEC (Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol), care folosesc moneda americana ca ...citeste mai departe despre "Dolarul creste ca Fat Frumos - Moscova cu un ochi rade, cu altul plange. Dar Romania?" pe Ziare.com

#efecte apreciere dolar, #apreciere dolar tari export petrol, #dolar tari export petrol , #Stiri Macroeconomie